بحران گروگانگیری «گلدبک» در آگوست ۱۹۸۸، پلیس‌های دو کشور اروپایی را شوکه کرد.

گروگانگیری

به گزارش همشهری آنلاین، «دیتر دگوسکی» و «هانس- ژورگن روزنر» دو مرد آلمانی سابقه‌دار، به بانکی در آلمان دستبرد زدند اما در تعقیب‌وگریز سر از هلند درآوردند. این ماجرای عجیبی بود که سه نفر کشته به‌جا گذاشت.  

صبح روز ۱۶ آگوست دو مرد مسلح قبل از باز شدن بانک، با اسلحه به زور وارد یکی از شعبه‌های بانک «دوتشه» شدند و دو حسابدار بانک را به گروگان گرفتند. ساعت ۸:۰۴ دقیقه شاهدی که به‌صورت اتفاقی ماجرا را دیده بود به پلیس زنگ زد. ماشین‌های پلیس دقایقی بعد به منطقه رسیدند اما گروگانگیرها با دیدن آنها درخواست پول و ماشین کردند. آنها تهدید کردند که با هر دقیقه تاخیر در آماده شدن شرایط‌شان یکی از گروگان‌ها را خواهند کشت. بعد از چند ساعت مذاکره و چانه ‌زنی با پلیس، ۳۰۰هزار مارک هلندی و یک ماشین آئودی ۱۰۰ در اختیار آنها گذاشته شد اما به محض فرار گروگانگیرها، پلیس آلمان آنها را تعقیب کرد.  

همین مسأله باعث شد گروگانگیرهای عصبانی این بار یک اتوبوس با ۳۲ مسافر را گروگان بگیرند و به سمت هلند فرار کنند. پلیس در این مدت هویت گروگانگیرها را شناسایی کرد. چند ساعت بعد یکی از طراحان نقشه گروگانگیری دستگیر شد. با انتشار این خبر گروگانگیرها تهدید کردند در صورت آزاد نشدن رفیقشان، هر پنج دقیقه یکی از مسافران را خواهند کشت. درست پنج دقیقه بعد آنها به سر یک پسر ۱۵ ساله شلیک کردند و جنازه‌اش را از اتوبوس بیرون انداختند؛ بلافاصله پلیس مظنون دستگیر شده را آزاد کرد.

فرار به سوی هلند

 تعقیب و گریز ادامه داشت اما در همان گیرودار یکی از ماشین‌های پلیس در جاده به کامیونی برخورد کرد و یکی از افراد پلیس آلمان در این حادثه کشته شد. اتوبوس، ۱۸ آگوست ساعت ۲:۳۰ دقیقه صبح وارد هلند شد. پلیس هلند بلافاصله به گروگانگیرها هشدار داد در صورتی که بچه‌ای داخل اتوبوس باشد با آنها مذاکره نخواهد کرد. مردان مسلح این هشدار را جدی گرفتند و بچه‌ها را آزاد کردند اما به جایش یک بی‌ام‌و مدل ۷۳۵  درخواست کردند.

این بار آنها با دو گروگان سوارماشین شدند، غافل از اینکه پلیس موتور ماشین را دستکاری کرده و می‌تواند با کنترل از راه دور آن را متوقف کند. این آخر ماجرا نبود. بعد از توقف ماشین درگیری مسلحانه‌ای میان پلیس و گروگانگیرها روی داد. در نهایت گروگانگیرها بعد از سه روز به دام افتادند.  

۲۲ مارس ۱۹۹۱ دگوسکی به حبس ابد و روزنر به نه سال زندان محکوم شدند. البته روزنر بعد از تمام شدن محکومیتش، به دلیل تغییر نکردن رفتارش و خطرناک شناخته شدن برای جامعه در دادگاهی در سال ۲۰۰۲ دوباره محاکمه و به ۲۴ سال حبس دیگر محکوم شد.

این اولین ماجرای گروگان‌گیری در آلمان بود که طی آن رادیو و مطبوعات به طور مداوم با گروگانگیرها تماس داشتند و مصاحبه آنها را پخش می‌کردند.

کد خبر 761454
منبع: همشهری سرنخ

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha